Welke soorten poeder zijn er?

door Blisso
12 Februari 2020

Poeder dient vooral om je make-up te fixeren en om je huid matt te maken, het product zorgt ervoor dat de foundation en concealer die je hebt aangebracht de hele dag blijft zitten. We onderscheiden 2 soorten poeder: losse en compacte poeder. In dit blog lees je welke beter is, wat de verschillen zijn en hoe je het aanbrengt.

De verschillen
Het grootste verschil tussen losse en compacte poeder is dat de compacte poeder een vaste substantie is en de ander een losse, maar dat was je waarschijnlijk al wel opgevallen. Een compact poeder geeft je huid een zachte, matte en egale finish, daarnaast zorgt een compacte poeder ervoor dat de foundation en concealer langer blijven zitten. Een compact poeder is makkelijker mee te nemen, ideaal om onderweg je make-up even bij te werken. Een losse poeder daarentegen is voor onderweg niet zo handig, de kans dat de poeder alle kanten op vliegt is groot.

Kleuren
Poeders zijn er net als foundations en concealer in vele kleuren, kies de kleur die het dichtst bij jouw huidskleur ligt. Maar je kan ook kiezen voor een transparante poeder, deze zijn wat natuurlijker en perfect voor als je niet zo houdt van een dikke laag make-up. Om de juiste kleur poeder te vinden kan je de kleur het beste even testen op je kaaklijn, net als je met een foundation zou doen.

Poeder aanbrengen
Een losse poeder is een stuk lichter dan een compacte poeder, maar het aanbrengen ervan is iets lastiger. Losse poeder word vaak gebruikt om mee te ‘baken’. Baken is het vastzetten en afpoederen van je make-up door een dikke laag poeder aan te brengen, dit doe je op de plekken van je gezicht die je extra op wilt laten vallen of waar je bijvoorbeeld sneller begint te glimmen. De poeder breng je aan met een kwast of make-up spons, laat het 5 minuten zitten en daarna veeg je al het overtollige poeder van je gezicht af. Een geschikte poeder om mee te baken is een ‘banana powder’, dit is een poeder met een gele ondertoon. De beste tool om je poeder mee aan te brengen is een normale poederkwast, dit is een kwast met zachte, lange haartjes die wat verder uit elkaar staan. De poeder zal met deze kwast gelijk worden verdeelt, zodat er geen vlekken ontstaan.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij maken gebruik van cookies. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »